Ehdader
08 Eylül 2010, 12:39:29 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: SMF - Henüz Yeni Yüklendi!

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Her Gün Aşura Her Yer Kerbela  (Okunma Sayısı 151 defa)
EbuTurab
Kahraman Üye

SeLam oLsun KABENiN oğLuna

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« : 16 Aralık 2009, 10:45:52 »

Her Gün Aşura Her Yer Kerbela

O gün, batıl bütün şaşaası, cahilleri hayrete düşüren bolluğu, zayıf imanlıları korkutan kudreti ve nihayet, hakkı hor gören gururuyla, hakkın karşısına dikildi. Batıl taraftarları, hakka galip gelebilme ümidiyle sevinç sarhoşluğunun doruğunda ve bütün hakikatlere kör kesilmiş vaziyette, şer naralarıyla coşmuşlardı. Hakkı yıkabilme ümidi batıl cephede bir kez daha güç kazanmıştı. Her şey görünüşte hakkın aleyhineydi. Hak olabildiğince mazlumdu ve hak taraftarları olabildiğince garip ve yalnızdılar. Karanlık, güneşi dört bir yandan çepeçevre kuşatmıştı. Güneşin kanı akıtılacaktı.

Ne oldu? Hak mağlup düştü mü? Güneşin kanı akıtıldı mı?

Evet, güneşin kanı akıtıldı, ama hak mağlup düşmedi! Çünkü hak, kanla ayakta kalır. Hak, kanı aktıkça dirilir. Güneşin kanı aktı ama batmadı; daha da parladı, bütün karanlıklara ulaşabilir oldu.

Kılıç keskindi, güçlüydü, gururlu ve kendinden emindi. Bol bol kan akıttı, nice yaralar açtı; hem tenlerde, hem yüreklerde, hem bedenlerde hem gönüllerde. Kollar kesti, başlar ayırdı, analar ağlattı, yetimler inletti.

Ama akıbet ancak hakkın ve hak taraftarlarının olabilirdi. Sonuçta yükselen hak oldu, batan da batıl. Kan coştu ve nice durgun denizleri coşturdu. Kan kılıca galip geldi; kılıç kırıldı, kan ise ebedîleşti, dillere düştü gönüllere yerleşti. Hak, batılın bir defa daha hiç olduğunu ispatladı.

Batıl elbet yine dönecek, yine hakkın karşısına dikilecekti, yine hakla batıl karşı karşıya gelecekti. Yine Aşuralar Kerbelalar sürüp gidecekti .

kerbela.net

Dad ey felek
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2010, 03:15:53 »

Allahın adıyla;
kerbela denildiğinde aklımıza sadece katliamların gerçekleştiği yer ,aşurayı da katledildği gün olarak gelmesin...evet belki bedenler parçalandı ama ruhlar ayaklandı islamın ruhu,belki başlar kesildi ama o kesik başlar islamın başı oldu,rugayyeler,ali asgarlar gelecek nesillere bir mesaj oldu...
evet,her gün aşura her yer kerbela olmalı.yalnız muharrem ayında hüseyin adı anılıp daha sonra rafa kaldırılmamalı...Hz.hüseyin Asgarından Eli ekberinden sadece muharrem ayında onlara ağlayalım diye kurban vermedi...Hüseyni kıyamı hayatımızı her bir karesinde idrak edip,o kıyamın gerçek nedenleri bilim inanmamız ve onlara amel etmemiz gerekir..işte o zaman o kanların hakkını veririz...
İmam Hüseyin (a.s) bu yolda kendine yaverlik edeceklere seslemedi mi "Hel min nasir yensurna"  bana yardım edecek kimse yokmu içinizde...o mesaj bizlere idi, ben görevimi tamamladım başımı verdim rugayyemi verdim sıra sizde...onun bu diyetleri karşısında bizler neler verebiliyoruz acaba
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!